Дұрыс тамақтануды насихаттау »
Коммунальное государственное учреждение
«Общеобразовательная школа №82»
Управления образования города Алматы
Қабылдау бөлімі:
+7(727) 247 43 50
Бухгалтерия
+7(727) 247 41 93
Версия для
слабовидящих
» » Дұрыс тамақтануды насихаттау
“Ашық есік күні”
14
март
2024
“Ашық есік күні”
Алматы қаласы Алатау ауданы №82 ЖББ мектебінде 2024 жылғы 14.02.2024 февраль күні “Салауатты тамақтану мектебі” атты жоба аясында жалпы аудандық акциясы жалғасуда. Акция аясында “Ашық есік күні” атты тақырыпта ата-аналармен кездесу ұйымдастырылды. 1-4 сынып оқушыларының ата-аналары асханада күнделікті берілетін ас мәзірінің дәмін татып көрді. Жиналыста мектеп асханасының арендаторы мен аспазшылар ата-аналармен кездесіп, сұрақтарға жауап берді.
“Денсаулыққа пайдалы тағамдар”
12
март
2024
“Денсаулыққа пайдалы тағамдар”
Алматы қаласы Алатау ауданы №82 ЖББ мектебінде 2024 жылғы 12 февраль күні“Салауатты тамақтану мектебі” атты жоба аясында жалпы аудандық акция ұйымдастырылды. Акция аясында “Денсаулыққа пайдалы тағамдар” тақырыбында бастауыш сынып оқушыларына мектеп медбикесі мен диетолог маманының қатысуымен түсіндірме жұмыстары жүргізілді.
“Үнемділік - ырыс, Ысырапшылдық - шығыс”
08
март
2024
“Үнемділік - ырыс, Ысырапшылдық - шығыс”
Алматы қаласы Алатау ауданы №82 ЖББ мектебінде 2024 жылғы 8 февраль күні“Салауатты тамақтану мектебі” атты жоба аясында жалпы аудандық акция жалғасуда. Акция аясында “Үнемділік - ырыс, Ысырапшылдық - шығыс” тақырыбында ең үнемді сыныптар тартысқа түсті. 1Ә және 1Г сынып оқушыларының асханадағы тамақ ішу сәтінен үзінді. 1Ә сынып жетекшісі Жанахметова Нұрсұлу Серікбайқызы, 1Г сынып жетекшісі Шиянова Галина Викторовна. ​Бейнеролик​​​
“Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі”
09
февраль
2024
“Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі”
Алматы қаласы Алатау ауданы №82 ЖББ мектебінде 2024 жылғы  9 февраль күні “Салауатты тамақтану мектебі” атты жоба аясында жалпы аудандық акция жалғасуда. Акция аясында “Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі” атты тақырыпта бастауыш сынып оқушылары арасында сурет байқауы ұйымдастырылды. 2В және 2Г сынып оқушыларының салған суреттері. 2В сынып жетекшісі Гизатуллина Галия Абдуллаевна, 2Г сынып жетекшісі Омельченко Елена Николаевна.
“Дәрумендер әлемі”
02
февраль
2024
“Дәрумендер әлемі”
Алматы қаласы Алатау ауданы №82 ЖББ мектебінде 2024 жылғы 2 февраль күні “Салауатты тамақтану мектебі” атты жоба аясында жалпы аудандық акциясы жалғасуда. Акция аясында “Дәрумендер әлемі” атты тақырыпта қысқаметражды бейнебаян ұсынылады. https://youtu.be/vWSQv6JlZnA
Рационалды тамақтану қағидалары
20
октябрь
2023
Рационалды тамақтану қағидалары
Рационалды тамақтану – адамның денсаулығын жақсартуға және аурулардың алдын алу, өсу, қалыпты даму және өмірлік белсенділікті қамтамасыз ететін тамақтану. Энергетикалық тепе-теңдік. Мектеп оқушыларының диетасы дененің тез өсуіне және балалардың қарқынды өміріне байланысты барлық энергия қажеттіліктерін қанағаттандыруы керек.  Күніне бес рет тамақтану туралы есте сақтау керек және кез-келген тағамды елемеуге жол бермеу керек.  Тәуліктік диетаның құндылығын бөліп, таңғы асқа 20-25%, түскі асқа
"Дұрыс тамақтану" сурет көрмесі
09
октябрь
2023
"Дұрыс тамақтану" сурет көрмесі
"Дұрыс тамақтану" тақырыбында мектебімізің бастауыш сынып оқушылары салған суреттері.
Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі
28
сентябрь
2023
Дұрыс тамақтану - денсаулық кепілі
Адамзат денсаулығын сақтаудың басты шарты – дұрыс тамақтану. Сондықтан тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн. Тамақ құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс. Тиімді, дұрыс тамақтану денсаулықты сақтауға, ағзаның қалыпты өсуі мен дамуына, жұмыс қабілетінің жоғарылауына және ағзаның қоршаған ортаның әртүрлі жағымсыз әсеріне қарсылығын күшейтуге ықпалын тигізеді. Дұрыс тамақтану ережелері: • Тамақты үстелдің басында отырып қабылдау керек. Егер тамаққа зейін салмаған жағдайда, адам тойғанын
Күз мезгілінде балалардың ағзасына қажетті дәрумендерге бай тағамдар
07
сентябрь
2023
Күз мезгілінде балалардың ағзасына қажетті дәрумендерге бай тағамдар
Күзде ағзаның ауа райының жиі өзгеруіне, температураның күрт төмендеуіне бейімделуі қиын.  Сондықтан дәрумендерге бай тағамдарды көбірек тұтыну керек.   Азық-түліктерде кездесетін табиғи қоректік заттар жақсы сіңеді. Июньдық жемістерді тұтыну керек, олардың құрамында пестицидтер мен басқа да химиялық заттар аз болады. С тобының дәрумендері цитрус жемістерінде, ашытылған қырыққабатта, пиязда көп мөлшерде кездеседі. Сондай-ақ, аскорбин қышқылын шайдан, шетен жидегінен, шеңгел жидегінен, қарақат